søndag den 9. februar 2020

'Hermelinen' af Lene Kaaberbøl // Katriona #2 // Anmeldelse

Hey kære læsere <3

Det her var en genlæsning af anden bog i serien om Katriona, af Lene Kaaberbøl.

Titel: Hermelinen
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Serie: Katriona #2
Forlag: De sorte drager
Udgivet: 2004
Antal sider: 260

Kat sad musestille og bed sig i læben. Rid videre, tænkte hun så heftigt, som hun kunne. Her er slet ikke nogen. Men rytteren rettede sig op og så lige ind i krattet, lige på Kat. 
"Nå, sådan..." Stemmen var hvislende og lav. Han havde ikke noget ansigt, kun en maske. En hermelinmaske, der skinnede bleghvidt i morgenskumringen...
Da Kat begynder på sølvrytterskolen i Breda by, har hun hovedet fuldt af drømme. Men ingenting er helt, som hun troede, det ville være. Hun har fjender her. Der er dem, der mener, at "bjergbønder" som Kat ikke har noget at gøre på skolen. Og så er der Hermelinen. Den dødsensfarlige Hermelin, som Kat allerede ved alt for meget om.

Wow, hvor var det dejligt at vende tilbage til Katriona og hendes verden.  Ikke mindst fordi det var så længe siden jeg har læst serien, fra da jeg var i de tidlige teenage år og til nu. Jeg vidste godt hvad der ville ske, men havde på en eller anden måde gravet det godt ned, så det var som at læse den på ny - fra en voksens perspektiv.

Men jeg nød helt klart handlingen, med Katriona der starter på Akademiet for at blive sølvrytter. Men det er ikke nemt med alle de nye ting hun skal forholde sig til, undervisningen, samt at få venner. De gør det heller ikke ligefrem nemt for hende.
Lige så vel som de mysterier og hemmeligheder hun render ind og, og for den sags skyld ikke burde kende til. Samt ender i midten af de ting, hun forsøger at holde sig fra.

Alt omkring universet, karaktererne og omgivelserne står klart frem for mig, så jeg ikke er i tvivl om hvor vi er eller hvad der sker. Til trods for at bogen er til et yngre publikum end mig, så formår Lene Kaaberbøl at gøre historien god og spændende. Små detaljer, omkring de ting Katriona gennemgår og finder frem til, de venskaber hun finder og alt, er for mig en skøn oplevelse.

Selv det at Katriona nu for alvor er på egen hånd, giver et godt indblik i det at gå fra at være barn over til at blive voksen, og stå på egne ben. Det at kunne nikke genkendende til de følelser hun gennemgår.

Selve Breda by bliver så fint beskrevet, igennem Katriona øjne. Strukturen, gaderne, opbygningen af byens hierarki og befolkningen der bor der. Såvel som Katriona gang Akademiet og undervisningen.

Nyder endda sproget, idet Lene Kaaberbøl formår at gøre det passende til selve målgruppen og giver handlingen den spænding der er brug for. Den er dejlig letlæselig, lige til at gå til og tilpas spændende.

Alt i alt får den 4,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina <3 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...