onsdag den 17. maj 2023

'Finale' af Stephanie Garber // Caraval #3 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Finale
Forfatter: Stephanie Garber
Serie: Caraval #3
Forlag: Flatiron Books
Udgivet: 2019
Antal sider: 478

A love worth fighting for. A dream worth dying for. An ending worth waiting for.
It’s been two months since the Fates were freed from a deck of cards, two months since Legend claimed the throne for his own, and two months since Tella discovered the boy she fell in love with doesn’t really exist. With lives, empires, and hearts hanging in the balance, Tella must decide if she’s going to trust Legend or a former enemy. After uncovering a secret that upends her life, Scarlett will need to do the impossible. And Legend has a choice to make that will forever change and define him.
Caraval is over, but perhaps the greatest game of all has begun. There are no spectators this time—only those who will win, and those who will lose everything.

'Finale' - en bog jeg ikke 100 % ved hvordan jeg helt skal forholde mig til, men alligevel ikke andet end holde af. Mest af alt fordi jeg hold af at blive genforenet med Tella og Scarlett - de to skønne søstre, der begge har deltaget i hver sin Caraval.

Denne gang er der dog ingen caraval. Det er for længst slut, men der er stadig en hel på spil, som gør at Tella og Scarlett må finde hoved og hale i hvad der er op og ned. Hvem er til at stole på? Hvem er ikke? Det gjorde mig ret så nysgerrig at se hvor det hele ender. Jeg blev uden tvivl revet med undervejs, såvel som fik revet tæppet væk under mig - for wow! Jeg var ret fascineret af magien og mystikken.

Jeg nød at blive revet med hele vejen igennem, af en handling der drives fremad af hovedsageligt Tellas synsvinkel - alt imens vi oplever nye steder undervejs, som vi ikke har set tidligere. Jeg elskede at universet blev udvidet, mystikken optrappes og selvom enkelte steder undervejs virkede en smule rodet, hvori jeg ikke vidste hvor vi egentlig var på vej hen, var jeg alligevel fanget. 

Jeg nød forfatterens skrivestil, hendes måde at fange en på og kun give de mest vigtige information på de rigtige tidspunkter - i og med vi følger tingenes gang i selskab med Tella og Scarlett. På den måde formår vi at se tingene fra deres perspektiv, deres følelser og få deres reaktioner på tingenes gang. Især ift. visse chokerende nyheder.

Universet er dejligt velbeskrevet, velkreeret og står levende frem for mig. Selv karaktererne er levende, fremstår forskellige og mystiske. Forfatteren formår at væve de forskellige karakterer fra de to forgangne bøger ind i denne, såvel som nye. Karakterer jeg ikke havde forventet, og formåede at rive op i nogle ting vi som læsere havde fået viden om, som nu blev vendt på hovedet.
Simpelthen så fedt!

Selvom jeg ikke vidste hvordan jeg skulle forholde mig til bogen, med svingende fornemmelser undervejs, endte jeg med at holde af den - ikke mindst serien som helhed. Det en fængslende serie, med et fængslende univers og et væld af skønne karakterer, der river en med på lidt af et eventyr.

'Finale' får 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

'Sanjategnet' af Majbrit Ravnholt Cramer // Anmeldelse

Hey skønne læsere. ' Sanjategnet ' er et anmeldereksemplar fra forfatteren og forlaget. Alle meninger/holdninger er dog mine egne. T...