mandag den 30. august 2021

'Matched' af Ally Condie // Matched #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere

Dette er en bog der er på engelsk, men anmelder bogen på dansk.

Titel: Matched
Forfatter: Ally Condie
Serie: Matched #1
Forlag: Dutton Books
Udgivet: 2010
Antal sider: 369

Cassia has always trusted their choices. It’s hardly any price to pay for a long life, the perfect job, the ideal mate. So when her best friend appears on the Matching screen, Cassia knows with complete certainty that he is the one…until she sees another face flash for an instant before the screen fades to black. Now Cassia is faced with impossible choices: between Xander and Ky, between the only life she’s known and a path no one else has ever dared follow—between perfection and passion.
Matched is a story for right now and storytelling with the resonance of a classic. 

Det er ikke så tit jeg får læst bøger på engelsk, eller finder bøger på engelsk der ikke allerede er oversat til dansk. Men denne bog fandt jeg på den lokale Bogcentral, blandt mange andre second hand bøger - og jeg var fanget af selve bagsideteksten. En del af mig måtte bare læse den - selvom jeg dog også var ret spændt på den. 
Jeg blev heldigvis ikke skuffet, da jeg blev fængslet stort set fra første side.

Her møder vi Cassia, der er 17 år og på vej til at finde ud af hvem der er hendes MATCH - den hun skal leve resten af sit liv, da det ikke er befolkningen selv der afgør det, men til gengæld en form for panel der med en masse informationer omkring den enkelte afgør hvem der passer bedst til netop ham eller hende.
Ret interessant, ift. den fremtidige verden vi bliver kastet ind i. Ikke nok med det er bestemt hvem du passer sammen med, men det er forudbestemt hvor mange børn du skal have, hvilket arbejde du får, hvor du bor og hvornår du skal dø. Alt er stort set forudbestemt, og ingen form for frihed. Ikke ligefrem et liv jeg kunne forestille mig.

Dog blev det for alvor interessant, da Cassia ikke bare ser den person hun bliver sat sammen med til ceremonien i starten af bogen, men på en lille chip hun får med hjem med info om netop hendes match, dukker der også et andet ansigt op. Et velkendt ansigt, udover hendes match.
Dette ender med at føre til en hel del spørgsmål, og alt bliver vendt på hovedet. Det bliver tilsidesat som en fejl, men som historien skrider frem og vi følger Cassias tanker og følelser omkring hendes match Xander og den anden fyr, Ky, udvikler det sig til en indre kamp for hende. 

Jeg nød at følge handlingen, selvom der ikke sker de helt voldsomme, da der er mere fokus på selve verdenen vi befinder os i, og vi fra Cassias perspektiv får et indblik i det liv hun lever. Vi får et indblik i hendes hverdag, hendes omgivelser og hvordan det hele fungerer, mens vi i selskab med Cassia får mulighed for at stille spørgsmål til deres livsførelse. 
De ting jeg mest så frem til, var stunderne mellem Cassia og Ky. At se dem udvikle et venskab/forhold til hinanden og snakke sammen, til trods for hvad samfundet har dikteret, gik direkte i hjertet på mig.

Men hvor sødt forholdet mellem Cassia og Ky var, kunne jeg godt have ønsket at der var flere scener med Cassia og Xander, såvel som med hendes andre venner. Det var lidt som om de scener der var, kun var blevet smidt ind af nødvendighed - mens vi ikke rigtig får en fair chance for at se Cassia og Xander sammen. Udover til de fælles ting de unge laver eller en enkelt opstillet date.

Hvor bemærkelsesværdigt stille et liv de end har, og det hele set ude fra måske kunne være ganske idyllisk, var det fedt at se hvordan Cassia lige så stille bryder ud af den vante tankegang og opdager en ny måde at tænke på. Såvel som at finde de små fejl der er i samfundet - de fejl som de øverste instanser ikke vil indrømme var fejl, og som de ikke ved hvordan skete. Hændelser de på en måde dækker over.

Jeg elskede at se hende gå fra at være en del af fællesskabet, en der ikke så sig selv som rebelsk, til at tænke ud af boksen og forsøge at finde sin egen vej - uden at ende som en form for udstødt. For slet ikke at nævne hendes familie, der i sig selv er en skøn og elskværdig familie. Jeg nød at lære dem alle at kende.

Første halvdel af fortællingen bliver brugt på at give et indtryk af verdenen, opbygning af spænding og give læseren en form for forståelse af de ting der er på spil, bliver det hele mere intenst i sidste halvdel hvor vi for alvor mærker hvad der kan ske hvis nogen træder udenfor rammerne.
Små bider af information kommer frem. Information som kan få den verden Cassia og co. kender til at ramle sammen. Mens de øverste instanser vil gøre hvad som helst for at holde sammen på den verden som de kender og elsker.

Det var en ren fornøjelse at stifte bekendtskab med denne bog. Sproget er dejligt let at forholde sig til, selvom den er på engelsk. Jeg lærte endda et par nye ord indimellem, hvilket kun var dejligt.
Verdenen er let at lære at kende, idet forfatteren formår at give små bider af information ad gangen, uden det bliver for meget. Hun har kreeret en verden der føles så langt ude i fremtiden, men med karakterer jeg kan relatere til og letgenkendelige følelser. 

Alt i alt får bogen 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

lørdag den 28. august 2021

'Kemikeren' af Stephenie Meyer // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Kemikeren
Forfatter: Stephenie Meyer
Serie: -
Forlag: Lindhardt og Ringhoff
Udgivet: 2016
Antal sider: 594

Hun arbejdede engang for den amerikanske regering, men det er der kun meget få mennesker, der ved. Hun er ekspert inden for sit område og er en af de mørkeste hemmeligheder i et agentur så hemmeligt, at det ikke engang har et navn. Og da de besluttede sig for, at hun var en belastning, kom de efter hende uden advarsel. Nu bliver hun sjældent det samme sted eller bruger det samme navn i særlig lang tid af gangen. De har slået den eneste person, hun kunne stole på ihjel, og hendes viden udgør en trussel. De vil have hende af vejen, jo før jo bedre.
Da hendes tidligere kollega tilbyder hende en vej ud, indser hun, at det er hendes eneste chance for at slippe af med den målskive, hun har på ryggen. Men det betyder, at hun skal udføre et sidste job for sin tidligere arbejdsgiver. Det viser sig, at den nye information, hun tilegner sig, kun gør hendes egen situation mere farlig. Nødsaget til at stå ansigt til ansigt med truslen, forbereder hun sit livs hårdeste kamp, men pludselig falder hun for en mand, som komplicerer muligheden for, at hun vil overleve. I takt med hun ser sine muligheder gradvist forsvinde, må hun anvende sit unikke talent på måder, hun aldrig har drømt om.

Selvom genren 'Thriller' normalt ikke er en noget jeg kaster mig over, blev jeg revet med af denne bog fra start til slut. Mest pga. handlingen der bliver drevet fremad af en hovedperson, der gør alt hvad hun kan for ikke at blive dræbt af sine tidligere arbejdsgivere. Mens det at hun får et tilbud om at rense sit navn med en sidste opgave - hvad end det er hun hedder, for hun har tit haft brug for at skifte navn, ift. at hun lever under dække.
Dog er det navn vi følger hende med, konsekvent, er Alex.

Stephenie Meyer formår at give en fortælling der er ret så spændende, med en hovedperson der både er klog ift. tilnavnet 'Kemikeren' og brugen af specielle kemikalier, er en enspænder og en der har en snilde ift. at leve undercover. 
Jeg blev ret så fanget af spændingen undervejs, idet vi bliver kastet ud i en flugt fra en potentiel fjende, uden helt at vide hvornår de ville blive fundet - og helt præcis, af hvem. Da det ikke kun er Alex der er på flugt, men også Daniel (som hun fandt ud af var den forkerte bror hun skulle finde, ift. nogle vigtige informationer) og Daniels bror.

De endte med at være en ret så dynamisk trio, der til trods for uoverensstemmelser undervejs, formår at klare skærende og samarbejde om et fælles mål.
Selvom en del af mig forventede hun ville være alene på flugt det meste af tiden, var det på en måde også rart at se hende få selskab og se en karakter, der er vant til at klare sig selv, forholde sig til andre. Se hende tænke udover sine egne behov og være bekymret for andre. At være nødsaget til at forholde sig til andre.

Dog manglede jeg at der var en del mere 'Thriller' over den, end der egentlig var. Mest pga. det faktum at der er en hel del mere fokus på spændingsdelen end hvad jeg lige havde regnet med. Ikke på den dårlige måde, da jeg trods alt var fanget af det. 
Jeg nød at følge dem i deres flugt, Alex' tanker omkring hele situationen og det at en god del af bogen har fokus på dem der skal finde det nærmeste sted at gemme sig - såvel som ikke at blive opdaget af andre, der kan give et hint om hvor de befinder sig.

En anden ting er kærlighedshistorien forfatteren formår at snige ind, som set i bakspejlet egentlig var ret forudsigelig ift. at de bruger usigelig mængder af tid sammen på farten. Ikke at den del var livsvigtig for selve plottet, men det var i min optik en sød og flygtig tilføjelse til al kaosset trioen befinder sig i. Det gav Alex og Daniel noget ekstra at kæmpe for og noget at holde sig i live for, andet end blot at komme helskindet ud på den anden side.

Hvad end det er med Stephenie Meyer, formår hun at kreere en fortælling der fanger. 'Kemikeren' er klart anderledes end både Twilight og The Host, som jeg tidligere har læst og elsket - så formår forfatteren alligevel at gøre det ret godt.
Dog var jeg ret nervøs for at kaste mig over den, da den er uden for min komfort zone ift. genre. Alligevel nød jeg at læse den og kan klart anbefale den, hvis man er til en spændings roman, med et twist af kærlighed.

'Kemikeren' får 3.5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

lørdag den 21. august 2021

'En fortælling om sangfugle og slanger' af Suzanne Collins // The Hunger Games #0 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: En fortælling om sangfugle og slanger
Forfatter: Suzanne Collins
Serie: The Hunger Games
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 2020
Antal sider: 540

Katniss Everdeen var langt fra den første, der deltog i Dødsspillet. Panems skræmmende tradition, hvor de årligt sender 24 tilfældigt udvalgte børn mellem 12 og 18 år ud på en drabelig kamp til døden, går mange år tilbage. "En fortælling om sangfugle og slanger" er historien om det 10. årlige Dødsspil, der udspillede sig 64 år før Katniss meldte sig frivilligt for at skåne sin lillesøster. Vend tilbage til "Hunger Games"-seriens spændende univers og det dystopiske Panem med dets undertrykte distrikter i Suzanne Collins medrivende nye fortælling, der vil overraske og glæde fans af bøgerne om Katniss.

Oh boy! Hvor mange forskellige blandede reaktioner den her bog end har fået, glædede jeg mig til at kaste mig over den og lære Coriolanus Snow at kende. Finde ud af hvad der er gået forud for den skrækindjagende præsident vi møder i den originale 'Hunger Games' trilogi - og må sige at vi fik et okay godt indblik i hans fortid som en af de første mentorer i de 10. dødspil.

Det var ret interessant at komme ind under huden på Coriolanus Snow, da man får en bedre forståelse for ham som person. Han er mere kompleks i hans tankegang end jeg havde regnet med, da en del af ham er drevet af hans ophav, ift. hans families position før krigen og hvor de er nu. Det at de er gået fra en høj position til en lav, med mangel på mad, penge og diverse fornødenheder.

Vi får også et indblik i hvordan tingenes tilstand er i Panem efter krigen, hvad de stadig kæmper med og hvordan selve dødsspillet har udviklet sig til hvad det er i Katniss' tid. At se hvordan det hele startede ud, se hvordan Coriolanus til trods for modstand mod spillet, deltager i selve udviklingen af det. Se hvordan en flok elever fra Akademiet kommer med ideer til selve spillet.

Samtidig nød jeg at se hans forhold til hans bedstemor, der er en særpræget ældre dame, men alligevel en der gav Mr. Snow et holdepunkt, såvel som til hans kusine Tigris, der er en skøn og unik person. Jeg nød at følge deres dynamik, da vi ser en blødere og mere følsom side af Coriolanus end man lige skulle tro om ham.
Det var også rart at se Coriolanus' venskaber, der opstår undervejs, ift. hans interageren med de andre mentorer, deres sonere og deres snakke omkring dødsspilet - specielt Sejanus, der bliver en mere fremtræden karakter som historien skrider frem. 

For slet ikke at glemme Lucy Gray.
Hun var en fornøjelse at læse om og jeg elskede at lære hende at kende. Hun er sprælsk, livlig og giver historien en del mere liv og håb for Coriolanus. Et håb som han ikke havde forventet, da hun er fra distrikt 12 - et distrikt med sonere, der selv i det 10. dødsspil ikke ansås for ret meget. Men damn, hvor kunne hun bringe noget frem hos en, så jeg nærmest glædede mig til når hun var der.

Det var bestemt en skøn læseoplevelse, som jeg ikke kan andet end elske. En ting er at få en fornemmelse af en tidligere version af dødsspillet, noget andet var at se Coriolanus' oplevelse af tiden inden spillet, såvel som af selve spillet og tiden derefter. Se hvad der foregik i hans hoved undervejs, og hvad der gjorde at han blev ansporet til at blive den person vi møder 64 år senere. Ret så interessant.

Noget andet var at der undervejs bliver nævnt nogle bekendte navne, om end blot efternavne, jeg som læser husker fra 'The Hunger Games' trilogien, hvilket var rart. Det giver en skøn association mellem denne bog og trilogien, udover selve bogens hovedperson.
Samtidig er der selve bogens titel 'En fortælling om sangfugle og slanger', der efter endt læsning giver ret god mening. Når man har læst bogen, finder man ud af hvordan det hænger sammen. Well done, Suzanne Collins - well done.

Bogen får 4 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina

lørdag den 14. august 2021

'Kvinden i buret' af Jussi Adler-Olsen // Afdeling Q #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Kvinden i buret
Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Serie: Afdeling Q #1
Forlag: Politikens forlag
Udgivet: 2007
Antal sider: 379

En smuk vinterdag forsvinder den unge, fremadstormende folketingspolitiker Merete Lynggaard sporløst. Medierne kaster sig over historien, og overskrifterne gætter på alt fra mord og selvmord til frivillig forsvinden. Politiet sætter straks en storstilet eftersøgning i gang, men uden resultat. Merete Lynggaard er som sunket i jorden. Først da den hårdt prøvede vicekriminalkommissær Carl Mørck sættes i spidsen for politiets nyoprettede afdeling for ´Sager under særlig bevågenhed´, sker der et afgørende skred i efterforskningen. Og snart er Carl Mørck og hans assistent Assad på sporet af en hensynsløs forbryder, som drevet af had har lagt en helt afsindig plan. Spørgsmålet er, om Carl Mørck og Assad kan nå at forpurre den, eller om de selv vil blive ofre for den.

Af en person der har læst meget få krimier i mit liv og det ikke er en af de primære genrer jeg læser, var jeg ret nervøs for at gå i gang med den her. Så det at jeg havde hørt godt om bogen, såvel som serien, fra en veninde, er nok mest grunden til at jeg gav bogen en chance - og blev positivt overrasket over det faktum at jeg var fastholdt fra start til slut.

Der er spænding fra start til slut, hvori vi følger historien i 2 dele.
Den ene del hvor vi følger vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent, der er de to eneste medarbejdere i den nye afdeling Q, hvor vi bliver præsenteret for sagen bogen følger. Den anden del af bogen, følger vi Merete Lynggaard fra hun er forsvundet og leder så op til selve bogens nutid. Det satte mine tanker i gang og fastholdt mig hele vejen igennem, ift. jeg gerne ville vide hvad der skete både med hende, såvel som med efterforskningen af sagen. Ville de mon finde hende? Og fandt de hende i tide?

Jeg nød at følge de to dele der går på skift undervejs, da det i min optik gjorde at spændingen blev holdt oppe på et niveau, så jeg ikke kunne slippe handlingen. Jeg blev nødt til at vide mere om hvad der skete, hvad Carl Mørck og hans assistent fandt ud af, jo længere ned i sagen de kom.
Mest fordi efterhånden som handlingen skrider frem, begynder handlingstrådene vi følger at kollidere. Vi følger Meretes tid som forsvundet, fra hun forsvinder og som årene går, at se hvordan det påvirker hende og så småt finde ud hvorfor hun er forsvundet.

Selve opklaringen var i sig selv også spændende at følge. At se makkerparret Carl Mørck og hans assistent gå samarbejde og komme længere ind i sagen, finde hoved og hale i hvad der skete med Merete. Specielt det at følge Carls tanker undervejs, stykke de forskellige ting sammen og løse sagen - selvom han er noget af en enspænder, som alligevel ret spændende at følge. Det sjove var så at hans makker er en helt anden type end ham, de er vidt forskellige. 
Men deres forskelligheder gjorde kun at de er et skønt makkerpar. Et umage et af slagsen, men det gjorde at de kunne bidrage med noget forskelligt til at løse sagen.

Også det at de begge to har noget i deres fortid, der gør at de er endt der hvor de er og det at de er endt som makkere i en afdeling, der kun er de to. Deres interaktioner med hinanden gav mig et smil på læben, samt et godt grin undervejs. Jeg kan ikke andet end have lyst til at læse mere om dette umage makkerpar, da de kommer med noget forskelligt til afdelingen. Jeg er spændt på at læse mere og se hvor dette fører hen.

Alt i alt får bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina

søndag den 8. august 2021

'Hvis bare du var min' af Jenny Han // To all the boys I loved before #1 // Anmeldelse

Hey skønne læsere.

Titel: Hvis bare du var min
Forfatter: Jenny Han
Serie: To all the boys I loved before #1
Forlag: Carlsen Puls
Udgivet: 2014
Antal sider: 360

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget. I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser - og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen. Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden. Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hver af hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår, og hvad de breve skal betyde. Der er blandt andre hendes første kys, drengen fra sommerlejren og endda hendes søsters ekskærste, Josh. Men efterhånden som Lara Jean arbejder sig igennem de pinlige og akavede spørgsmål, finder hun ud af, at der måske også kan komme noget godt ud af brevene.

'Hvis bare du var min' er en bog jeg længe har villet læse. En bog jeg har hørt en del godt om, såvel som set selve filmen, inden jeg fik læst bogen - hvilket jeg godt ved et utilgiveligt. Men hey? Jeg nød at læse bogen, og følge Lara Jean ift. hendes liv, tanker og det kaos hun ender ud i.

Hun er en skøn, ung og smuk pige, der er den forsigtige og observerende teenager. Drømmer om romantiske forhold, lever lidt i en boble af urealistiske forventninger og er bange for at binde sig til en reelt menneske. Hvilket virkede irriterende på mig, da hun let lod sig træde på og stod i ét med tapetet, såvel det at hun ikke rigtig havde sine egne meninger - men blev mere styret af hvad andre tænkte om hende. For slet ikke at nævne det faktum at hun virkede en kende umoden ift. hendes 16 år.

Dog nød jeg at se Lara Jean blive skubbet ud af sin komfort zone, da en stak breve, som Lara Jean har skrevet til 5 forskellige fyre, bliver sendt ud og hun overraskende nok, kaster sig hovedkulds ind i et falsk forhold med Peter Kavinsky, for at dække over reddeligheden - hvilket kun gør det mere kompliceret, da Peter selv forsøger at komme videre fra en eks. Men hey? Jeg nød at se de to interagere med hinanden, og se dem forsøge sig med at vise et reelt forhold.

Peter er en skøn fyr, der ikke får credit nok for at agere kæreste med Lara Jean. Han gør bestemt et hæderligt forsøg på at være en god kæreste overfor Lara Jean, selvom forholdet er falskt. Han formår at give Lara Jean noget at tænke over, hive hende ud af den førnævnte komfort zone og forholdet mellem dem udvikler sig i en mere reel retning end først antaget - selvom Lara Jean ikke helt kan se udover sin egen næsetip og lade sig falde for en virkelig person, fremfor et glansbillede hun har sat op i sit hoved.

Det ikke fordi det var en sensationel læseoplevelse, men mere en bog hvor jeg kunne læne mig tilbage og blot nyde fortællingens gang - uden at skulle forholde mig til ret meget. Jeg nød at følge Lara Jean, lære familien og hendes omgivelser at kende. 
Jeg fik en hjertevarm fornemmelse i kroppen. Nød at se Lara Jean og Peter så småt falde for hinanden, uden det var intentionen. Det var ret sødt at se deres forskelligheder støde sammen, og den effekt de havde på hinanden.

Jeg elskede at se søsterskabet mellem Margo, Lara Jean og Kitty - treenigheden i den lille familie, udover deres far. Udover Margo der var lidt for perfekt, idet Lara Jean sætter hendes mening højere end sin egen og det at Margo er sat op på en form for piedestal i Lara Jeans øjne - for slet ikke at nævne at Margo er for mor-agtig overfor sine søstre.
Og kan vi lige snakke om hvor skørt det egentlig var at alle tre søstre havde et crush på nabodrengen Josh? Den fyr Margo bliver kæreste med, såvel som var modtager af en af Lara Jeans kærligheds breve? Det var noget af et rod, såvel som gav fortællingen et trekants drama mellem Lara Jean, Josh og Peter. Ret komisk at observere, men alligevel en tand tåkrummende.

Ift. de fyre hun 'elskede' virkede det mere som små forelskelser hun holdt for sig selv og som egentlig ikke førte til andet end de breve, der uhensigtsmæssigt blev sendt ud. Det virkede som om hun blot observerede dem på afstand, kreerede en forestilling om dem og baserede sin kærlighed på det, fremfor egentlig at lade dem komme tæt nok på til at se om følelserne var gengældt. Se om hun egentlig kunne li' personen eller om det blot var en simpel forelskelse i forbifarten.

Katherine, eller rettere Kitty, der er den yngste af søstrene, kunne jeg ikke andet end holde af. Fuld af liv, energisk på den helt rigtige måde og gav de helt rigtige vibes ift. hun er den yngste i flokken. Hun var lidt mere fremme i skoene end Lara Jean, og virkede en tand mere moden af sin alder indimellem. Selvom hun godt kunne have brug for en fast hånd, der kunne få hende ned i gear - når man tænker på deres far ikke er helt så nærværende som man kunne ønske.

Historien er en let en at blive fanget af, let at lade sig rive med af ift. flowet og sproget er dejligt letsindigt. Fortællingen er super skøn til de dage, hvor ens hjerne ikke har brug for at forholde sig til så meget, andet end en sukkersød kærligheds historie.
Jeg kunne dog godt have brugt lidt mere dybdegående beskrivelser af karaktererne, da de virkede en kende overfladiske og kliché fyldte. Man fik ikke ret meget at vide om dem, andet en deres udseende eller at Peter fx var en 'typisk fyr' - hvad vil det egentlig sige? Jeg ville gerne have haft lidt mere end blot det. Som om de var kastet ind i en bestemt kasse, og så måtte det være nok for læseren.

Alt i alt får bogen 3,5 ud af 5 stjerner.

XOXO - Rina.

mandag den 2. august 2021

Juli Wrap Up // 2021 // Rina's bogblog

Hey skønne læsere :)

Endnu en gang er det tid til at få samlet op på endnu en måneds læsning
Juli har heldigvis både budt på skønne bøger, solskinsdage & ferie - hvor der har været muligt at tage en tur på stranden, ud på eventyr eller hvad end der har været lyst til. Men mest af alt har jeg brugt ferien på at komme ned i gear og blot slappe af.

------------------------

I løbet af Juli formåede jeg at få læst hele 18 bøger, hvilket er en personlig rekord. Om det forbliver sådan vides ikke, men der gemmer sig alligevel nogle gode læse oplevelser.

Ud af de 17 bøger, fik jeg læst 15 som lydbøger, mens de resterende 3, var fysisk læsning.

Bøger læst i juli
  • Midnatssol (Twilight #5) af Stephenie Meyer
  • Afsløringen (Verdensherrene #2) af Pernille Neergård
  • Helvedes forgård af Linea Bjerrum Nielsen
  • Hvor ingen ser det (Onshore #2) af K. L. Berger
  • En svær tid (Heartland #1) af Lauren Brooke
  • Efter uvejret (Hearland #2) af Lauren Brooke
  • Vejen frem (Heartland #3) af Lauren Brooke
  • En ny chance (Hearland #4) af Lauren Brooke
  • Lad det ske (Hearland #5) af Lauren Brooke
  • Fucking Trans af Carina Evytt
  • Dicte var her af Eva Munk
  • Elementprøven (Sprækken til Luscuro #1) af Julie Midtgaard
  • Elementsygen (Sprækken til Luscuro #2) af Julie Midtgaard
  • Elementkrigen (Sprækken til Luscuro #3) af Julie Midtgaard
  • 3096 dage af Natascha Kampusch
  • 10 års frihed af Natascha Kampusch
  • Geggo - fra vild teenager til forretningskvinde og mor af Stephanie Karma
  • Harry og Meghan af Emily Herbert
-----------------

I juli måned bød læsningen også på nødvendigheden for nogle lette og overskuelige bøger, som jeg ikke skulle bruge uendelig meget energi på.
Af den grund endte jeg med at kaste mig over 'Heartland'-serien af Lauren Brooke, hvor jeg fik lyttet til de første 5 bøger. En skøn og letlæselig serie, der foregår på en hestefarm i USA. Skøn læsning, selvom de er henvendt til en yngre målgruppe end mig. Men ikke desto mindre var det lige hvad jeg havde brug for.
I min ferie kastede jeg mig også over 4 fortællinger om henholdsvis Natascha Kampusch, Stephanie Karma (Geggo) og 'Harry og Meghan'.

Jeg gav mig selv lov til at holde lidt pause fra læsningen i løbet af mine 2 ugers ferie i uge 29 og 30, ikke at skulle forholde mig til bøgernes verden, men fik i stedet set noget TV-serier, skrevet på nogle skrive projekter og blot slappet af.

-----------------

Samtidig er min TBR for august måned en lille & beskeden en af slagsen, som altid.
  • 'En fortælling om sangefugle og slanger' (Hunger Games #0.5) af Suzanne Collins
  • 'Matched' (Matched #1) af Allie Condie
----------------

Det var alt hvad jeg havde for denne gang.
Fik I læst nogle gode bøger i løbet af juli måned?

XOXO - Rina.

November Wrap Up // 2024 // Rina's bogblog

Hey skønne læsere. Det er efterhånden et godt stykke tid siden jeg har lavet en opsamling af hvad jeg har fået læst - foruden jeg har lavet ...